Tempura
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1464
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept tempura.
400 g Oxfilé
200 g torkad Shiitakesvamp
250 g Kinakål
200 g Glasnudler
200 g Champinjoner
150 g asiatisk rättika
200 g Spenat (Färsk)
1 dl Friskpressad citronsaft
1/2 dl soja
2 st. vårlök
4 tsk sesamfrön
1 tsk socker
1 msk miso
2 tsk sött risvin eller sherry
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk Colmans senapspulver
1 1/2 Liter hönsbuljong
Tillvägagångssätt för tempura:
Lägg oxköttet i frysen i 2-3 timmar. Häll kokande vatten över shiitakesvamparna och låt dem stå i 30 min.
Rensa och skölj kinakålen och skär den i strimlor. Häll kokande vatten över glasnudlarna och låt dem stå i 5 min. Skölj svamparna och skär dem i små bitar. Skala rättikan och finstrimla 100g av den, riv den resterande rättikan på den fina sidan av rivjärnet och lägg i en skål. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
Häll ner nudlarna i ett durkslag och låt stå och droppa av. Klipp nudlarna i mindre bitar och lägg dem på ett fat tillsammans med grönsakerna.
Blanda citronsaft, soja och ½ dl vatten i en skål.
Rensa och skölj vårlöken. Skär dem i tunna bitar och lägg i en liten skål.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och på jämn värme och stöt dem sedan i en mortel. Tillsätt socker, äppelcidervinäger och senapspulver, rör samman. Häll upp i en liten skål.
Skär köttet i ganska tunna skivor med en skarp kniv och lägg upp skivorna på ett fat.
Värm upp buljongen i en låg gryta och placera sedan kastrullen på rechauden (bordsvärmaren).
Blanda efter eget smak och behag grönsaker, svampar, nudlar och kött i små fonduesilar och doppa dem i den varma buljongen. Ät med två olika såser samt med riven rättika och vårlök.
Detta recept på tempura är tillagt av Cathrine den 11.02.2011.
Sänd in dina egna recept