Köttbullar i yoghurtsås
Yoghurtsåsen gör sig toppen till köttbullarna.
Årstid: Hela året
Personer: 3
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1960
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept köttbullar i yoghurtsås.
1 liten lök
½ bunt persilja
400 gram blandfärs (fläsk och kalv)
1 ägg
½ dl mjölk
1 dl havregryn
3 msk ströbröd
½ tsk salt
½ tsk peppar
Sås:
4 dl naturell yoghurt
4 ägg
½ tsk salt
1 tsk paprikapulver
Tillvägagångssätt för köttbullar i yoghurtsås:
1. Finhacka lök och persilja.
2. Rör samman köttfärs, lök, persilja, ägg, mjölk, havregryn, ströbröd, salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla köttfärssmeten till lagom stora bollar och lägg i ett ugnsfast fat.
4. Ställ in köttbullarna i ugnen i 18 min. Gör under tiden såsen klar.
5. Vispa yoghurt, ägg, salt och paprikan samman i en skål och häll runt om köttbullarna då de varit inne i ugnen i 18 min.
6. Ställ in formen i ugnen i ytterligare 30-45 min, till yoghurtsåsen har stelnat och har en fin brun yta.
Detta recept på köttbullar i yoghurtsås är tillagt av Cathrine den 13.08.2010.
Sänd in dina egna recept