Hjortfilé med blåbärssås
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2127
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept hjortfilé med blåbärssås.
1 kilo hjortfilé
Smör till stekning
Salt och peppar
Sås:
½ liter buljong
¼ liter grädde
1 dl blåbärssylt
1 dl mörkt portvin
1 tsk färsk timjan
Blåbär (kan uteslutas)
Margarin och mjöl
Tillvägagångssätt för hjortfilé med blåbärssås:
Bryn hjortfiléerna i smöret i en mycket varm stekpanna så köttet får färg på alla sidor. Köttet ska bara brynas på alla sidor, det ska inte genomstekas detta för att köttsaften ska ”stängas inne”.
Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in denna i ugnen på 120 grader i 10 min eller tills köttet har en kärntemperatur på 57-59 grader.
Blanda buljong, timjan och blåbärssylt i en gryta. Koka blandningen till det återstår ca 10%. Smält margarinet och blanda det med mjölet. Red såsen med mjöl/smörblandningen till den får önskad konsistens. Tillsätt grädden.
Alldeles innan servering tillsättes de hela blåbären i såsen.
Detta recept på hjortfilé med blåbärssås är tillagt av Cathrine den 10.04.2012.
Sänd in dina egna recept