Fiskgratäng
Precis uttagen från ugnen.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2007
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept fiskgratäng.
500 g vit fisk t.ex. torsk
150 g makaroner
3 ägg (gulan skild från vitan)
2 msk smör
½ l mjölk
3 msk vetemjöl
Salt och peppar
Muskot
Ströbröd
Tillvägagångssätt för fiskgratäng:
Koka fisken i några minuter i lättsaltat vatten. Koka samtidigt makaronerna, enligt anvisningen på förpackningen, i en annan gryta.
Bena ur fisken och skär den i mindre bitar.
Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölet då smöret är helt smält, rör runt. Rör ner mjölken lite åt gången och koka upp såsen till den har en lite tjockare konsistens.
Häll ner fisken, kryddorna, äggulorna och makaronerna i såsen, värm upp.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Häll ner såsen med fisk i ett ugnsfast fat och blanda ner äggvitorna försiktigt. Täck gratängen med ströbröd och ställ in fatet i ugnen på 225 grader i 45 min.
Om du vill ha grönsaker i gratängen så är det bara att tillsätta dessa i såsen innan den hälls upp i formen. Purjolök smakar t.ex. gott att ha i.
Detta recept på fiskgratäng är tillagt av Cathrine den 11.10.2010.
Sänd in dina egna recept